A településünkön végrehajtott szennyvíz elvezetési beruházás munkálatai nem csak közútjainkat "viselték" meg, hanem a Foxód-i forrás patakmedrét is, olyannyira, hogy eső esetén személygépkocsival, mentővel megközelíthetetlenné vált. A foxódi részen egyetlen állandó lakos Szaller Kálmánné - Mariska néni - él, akit kéthetente kell Tapolcára kezelésre szállítani.


A kivitelező többszöri kérésünkre, felszólításunkra sem állította helyre a medret, mely az árok ásás során iszaposodott el.


A tavasz beköszöntével az Estiskola internetes honlapján, illetve a település hirdetőtábláin felhívást tettünk közzé, hogy akinek ideje, s ereje engedi a három nap közül valamelyiken segítse a meder helyreállítását. A nagyobb részvételt ösztönözve a munkát végzőknek ételt és italt biztosított Mohos József vállalkozó a "Klastrom Kocsmában". A munka mellett a szórakozás sem maradt el, a hétvégén pénteken bográcsozást tartottunk a "Baksa"-hegy tetején Vers Karcsi bácsinál, szombaton pedig retro disco volt a helyi fiatalok közreműködésével.


A hírverés az internetezőknél sikerült jobban, hiszen 24 fő érkezett segíteni az ország különböző helységeiből. Településünk lakói közül naponta átlagosan 7-8 fő vett részt a munkában, ez nem sok! De ők legalább jó kedvvel, lelkesen tevékenykedtek. Különösen Szántó Feri bátyánk vitalitása dobta fel a kis csapat kedvét. Volt olyan, akinek a tenyere már péntek estére kezdett kérgesedni.


A két és fél nap alatt a "Városi" malomtól a temető aljáig értünk el. A mederből a sparhelttől az ágy sodronyig sok minden előkerült, volt aki a háztartási hulladékot is a patakból szerette volt elszállíttatni. A munkával eltöltött idő alatt barátságok is kötődtek a másik településről ide érkezők és a helyi emberek között.


Egy biztos: környezetünkre jobban kell figyelni a jövőben! Ezzel nemcsak magunknak, hanem gyermekeinknek is élhetőbb, tisztább körülményeket teremtünk.


Minden kedves résztvevő, szervező, szállásadó, étkezést biztosító munkáját nagyon köszönöm a magam és a település lakói nevében.


Kajdi István

polgármester