Betöltés...
 

Önkormányzat

1990-ben Taliándörögd kivált a Községi Közös Tanácsból, megszüntette szerep nélküli társközség címét, s az önállóságot választotta. 1991. januárjától önálló hivatallal rendelkezett. Első polgármesterünk Fazekas Miklós volt, aki 2 választási cikluson át vállalta a nehéz feladatot. Őt Hoffner Tibor követte, aki a 2006-os választásokig látta el ezt a tisztet. 2006. októberétől Kajdi István a polgármester. A jegyzői teendőket 1990-től Hock József, 1999-től Vizeli Zoltánné látta el. 2000. január 1-től 3 község összefogásával (Taliándörögd, Kapolcs, Vigántpetend) igazgatási társulást hoztunk létre. A körjegyzői tisztet azóta Vizeli Zoltánné látja el.

Községünk jelenlegi képviselő testületének tagjai a 2006-os önkormányzati választásokon nyerték el a község lakóinak támogatását, bizalmát.

Taliándörögd képviselő testülete az előírásoknak megfelelően évi 6 testületi gyűlést köteles tartani, melyek nyilvánosak. Kivételt képeznek a személyi és a vagyoni ügyekben összehívott testületi gyűlések. A kötelezőek mellett az aktuális ügyekben összehívott testületi gyűlések magas száma jelzi testületünk aktivitását.

Évente rendezünk közmeghallgatásokat, melyek célja, hogy a falu lakói tájékoztatást kapjanak a folyó ügyekről, a testület tevékenységéről., terveiről, s hogy véleményt nyilváníthassanak, elmondhassák ötleteiket, javaslataikat, kívánságaikat.

A közmeghallgatások mellett vállalkozói és civil fórumok segítik, hogy településünkön összehangoltan, egymásra odafigyelve, egymást segítve folyhasson az élet.

A felnőttekből álló testület mellett 1999. óta működik egy gyermek testület is, élén az ifjúsági polgármesterrel.

Oldalunkon megtalálhatóak a