Betöltés...
 

Pályázatok

Orvosi rendelő felújítása

Taliándörögdi orvosi rendelő felújítása
Infoblokk Kedv Final Felso Cmyk ERFA

A projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15- 2016-VE1-00022

A kedvezményezett neve: Taliándörögd Község Önkormányzata

Elnyert támogatási összeg: 25 355 417 Ft

A projekt zárás várható időpontja: 2018. december 31.

A projekt az Európai Unió 100%-os intenzitású támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt tartalmának bemutatása:
Az épület több, mint 100 éve épült, legalább 50 éve működik orvosi rendelőként. A településen 4 osztályos általános iskola működik, az iskola egészségügyi ellátása is itt történik, valamint védőnői telephelyként tanácsadói helyiség áll rendelkezésre. Az épület állaga nem felel meg a mai kor követelményeinek. Az önkormányzat az elmúlt években a legszükségesebb karbantartási munkákat elvégezte.
Terveink között szerepel a tetőszerkezet cseréje, felújítása, belső burkolatok, nyílászárók cseréje, villamos hálózat cseréje, az épület teljes hőszigetelésének megoldása, a melegvíz ellátás energia hatékony megoldása napkollektor felszerelésével, az épület akadálymentesítése.
A tervezett fejlesztés illeszkedik Veszprém Megye Területfejlesztési Programjában megjelölt prioritástengelyeihez és intézkedéseihez, különösen a 4. prioritástengely: „A lakosság életminőségének javítása, a diszkrimináció mentesség, valamint a közösségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés esélyegyenlőségének biztosításával” című célkitűzéshez.
A fejlesztés illeszkedik a járási stratégia céljaihoz és beavatkozási területeihez, különösen „A térségi és a helyi gazdaság fejlesztése, a foglalkoztatás bővítése Ajkán illetve a vidéki térségekben” keretein belül az „Energiatakarékos közintézményi-közszolgáltatási hálózat kialakítása” beavatkozási területhez.
A lakosság életminőségének javítása, a helyi közösségek fejlesztése célterület esetén pedig „A lakosság egészségének megőrzése, egészségi állapotának javítása” beavatkozási területhez való illeszkedés releváns.

A beruházás sikeresen befejeződött, Taliándörögd Község Önkormányzata 1,3 millió forint önerővel járult hozzá a költségekhez. A felújított orvosi rendelő hivatalos átadása 2018. szeptember 6-án megtörtént, azóta a lakosság és a háziorvos is megelégedéssel használja a modern rendelőt.

A melléklet letölthető innen: Image
(Cached)