Betöltés...
 

Taliándörögd

Önkormányzati Hivatali Portál

Ugyintezes

MFP Logo CMYK 1

Tisztelettel köszöntjük Önt,

taliandorogd_latkep_5.jpg aki most éppen Taliándörögd honlapjára látogatott. Jó helyen jár, s remélhetőleg rengeteg érdekes, hasznos információt talál. Kedvére válogathat, hogy Önkormányzatunk munkája, intézményeink információi, civileink tevékenysége, vagy éppen aktuális híreink érdeklik (Szabad keresgélni a menükben!). Ha kedve van hozzá, legyen Ön is aktív részese honlapunk szerkesztésének! Észrevételeit, ötleteit figyelmesen fogjuk olvasni Fórumunkon, s ha tudjuk, örömmel be is építjük a tartalomba.

Legfrissebb hírekTársadalmi munkák júliusban

Településünk Önkormányzata, a Közép-dunántúli Munkaügyi Központ által meghírdetett parlagfűmentesítési munkák elvégéázésre pályázatot nyújtott be 1 fő alkalmazására, melynek munkabérét, és teljes járulékait a Munkaügyi Központ fedezte. A feltételrendszer egyik pontja volt, hogy társadalmi munkát szervezzünk a parlagfűves területek csökkentésére, a lakosság bevonásával. A Művészeti Napok nagyban befolyásolta a társadalmi munka időpontját, mely ezév július 16-án került meghírdetésre. Hogy vonzóbbá tegyük a részvételt, 1 tál paprikás krumlit biztosított az Önkormányzat minden résztvevőnek ebédre.
3 fő célterületünk volt, melyek a falu belterületének legszélén helyzekednek el. Így a gyomnövények elszaporodásnak nagyobb az esélye, mint a folymatosan karbantartott közterületeké, útszéleké. Ezek a területek az Önkormányzat tulajdonában vannak.
A sportpálya környéke, (1 évig nem működött a sportegyesület, ez meglátszott a pálya környékén)
A temető kerítésén kívül eső rész, valamint a település belterületéhez tartozó, de tőle mintegy 600 méter távolságra lévő, Foxódhoz vezető út szélei.
Bár túlzottnak nem mondható az érdeklődés, de azért 17 fővel talákoztunk reggel 8.30 órakor. Három felé osztottuk a kis csoportot, két hölgy résztvevő az ebédet készítette, a maradék létszámot pedig a Foxódi út szélének, és a temető környékének kaszálásra, tisztításra irányítottuk. A tervezett munkákhoz Önkormányzati fűnyírókon kívül, saját kaszát, sarlót, motoros fűkaszát is használtunk.
13.00-14.00 óra körül készült el a gyommentesítés, azután mindenki, a kellemes fáradtság hatására jóízűen fogyasztotta el az ebédjét, és egy kellemesen hideg pohár üdítőt, vagy hideg fröccsöt. Köszönetemet szeretném kifejezni minden munkában résztvevő embernek, akik munkájukkal nem csak a településünket szépítették, hanem a pollenkoncentrációt is csökkentették.
Kajdi István polgármester

TÁMOGATÓK

Honlapunk a Nemzeti Civil Alapprogram Civil Szolgáltató, Fejleszto és Információs Kollégiuma, a Dörögdért Ifjúsági Egyesület, Taliándörögd Község Önkormányzata támogatásával, s a lakosság teljes körű összefogásával valósult meg.


taliandorogd_latkep_1.jpg taliandorogd_latkep_3.jpg taliandorogd_latkep_4.jpg


Tartalomjegyzék:

(Cached)