Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért – KÖSZI

A Közép-dunántúli Szövetség az Ifjúságért szervezet – azaz a KÖSZI – helyben, Taliándörögdön került bejegyzésre a ’90-es évek végén. A Dörögdi-medence és környékének ifjúsági egyesületeit összefogó ernyőszervezet létrehozásának célja az volt, hogy a térség fiataljainak lehetőségeket biztosítson a fejlődésre, helyben maradásra és szabadidejük hasznos eltöltésére, továbbá, hogy a településeket megtöltse élettel és, hogy a vidéki élet fenntarthatóságához hozzájáruljon.

A KÖSZI munkája sokrétű, melynek során működteti a „Kincses-Ház” Pannon Ifjúsági Népfőiskolát, az Értékőr Hálózatot, a Veszprém Megyei Értékek Házát, „KincsesKlub” foglalkozásokat szervez a helyi iskola alsó és felső tagozatos diákjainak, illetve táborokat. találkozókat és képzéseket szervez olyan fiatalok számára, akik szem előtt tartják településük értékeit és jövőjét, illetve közösségeik meghatározó tagjaivá szeretnének válni.

A KÖSZI életében 2014-ben jött el működésének egyik fontos pillanata, mikor ideiglenes kapolcsi telephelyéről visszaköltözött születésének eredeti helyszínére – Taliándörögdre – és elkezdte működtetni a „Kincses-Ház” Pannon Ifjúsági Népfőiskolát. Az intézmény feladatellátása nem kizárólag egy településre irányul, ennél jóval tágabb, de egyre erősebben vonódik be a község életébe is. A helyi korlenyomat elkészítését követően közösségi tervezéssel indult útnak a „Taliándörögd az EGYÜTTMŰKÖDŐ település – Észrevesszük, szóvá tesszük, megoldjuk” elnevezésű projektje, melynek célja a helyi közösségi kohézió erősítése.

Elnök:
Kandikó Rita;
karita@fekete-sereg.hu

Kapcsolat:
Hoffner Tibor – hoffner@dorogd.hu; 06 70/610-0523
Bazsó Gabriella – gabi@dorogd.hu; 06 70/610-0518