Taliándörögdi Nyugdías Klub

A taliándörögdi Nyugdíjas Klub 1985-ben, a Bauxit-bánya támogatásával alakult. A klub hivatalosan nem került bejegyzésre. Jelenlegi vezetője Inhoff Zoltán. Az alakuláskori létszám hol nőtt, hol csökkent, jelenleg 32 tagja van a klubnak.

A klub célja a közösségépítés, a közös cselekvés, hogy együtt legyenek, kártyázzanak, társasjátékot játsszanak, kirándulásokon vegyenek részt, őrizzék az alapítók által megálmodottakat és a hagyományokat, illetve segítsék társszervezeteiket. Kapcsolatot tartanak az Öcsi és Pagragkúti nyugdíjas klubokkal, névnapjaikat együtt ünneplik.

Az év során továbbra is megtartják a névnapokat, nőnapot, részt vesznek a március 15-i fáklyás felvonuláson, segítséget nyújtanak az önkormányzat és a KÖSZI rendezvényein, aktívan kiveszik részüket a maskarás szüreti felvonuláson, szilveszteri mulatságot szerveznek továbbá farsangi kocsonya kóstolást is tartanak.

Az önkormányzat által rendelkezésre bocsátott klubházban télen, szerdai napokon, nyáron minden hónap első szerdáján találkoznak.

A faluban működő Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel, Nőszövetséggel, Népdalkörrel, KÖSZI-vel, Vadásztársasággal, Polgárőrséggel, Körzeti rendőrrel, Önkormányzattal, és a Művészetek Völgye egyik szervezőivel is együttműködnek.

Kapcsolat:
Inhoff Zoltán;
06 20/514-8205